Kitesurfen op Schier

Kitesurfen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog heeft een onwijs leuke kite-community. Een mooie mix van locals, semi-locals en Semi-Semi-Locals maken dat Schiermonnikoog één van de mooiste spots is van Nederland. Hieronder wat informatie over onze prachtige spot.

Hoe werkt kitesurfen?

Onze vrienden van Flysurfer hebben een supervideo gemaakt over kitesurfen. Hoe werkt het precies? Wat is wind? Wat voor vliegers gebruiken we? Dit filmpje geeft antwoord op al je vragen. Neem maar eventjes de tijd, dan leer je een hoop!

 

De regels

sCHIERMONNIKOOG IS nATIONAAL pARK EN LIGT IN HET unesco wERELDERFGOED wADDENZEE. Hier zijn wij allemaal erg trots op. Maar Deze mooie titel komt wel met een aantal restricties. Zo is het alleen toegestaan om te kiten bij het Noordzeestrand tussen strandpaal 3 en 5. Deze twee kilometer heet dan ook het activiteitenstrand. Wil je meer weten wat wel en niet kan en mag? Vraag de locals!

Surfclub Schiermonnikoog

Opgericht in 2012 en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste sportverenigingen die Schiermonnikoog rijk is. Deze enthousiaste club is de kern van het Kitesurfen op Schiermonnikoog. oP DE VLONDER VAN pAVILJOEN pAAL3 VIND JE ZE MET HUN EIGEN CLUBHUIS. mOCHT JE VRAGEN HEBBEN OVER DE SPOT KUN JE HIER VAST TERECHT.