Het Team

Wie zijn de instructeurs?

Coen Bouman

Coen is als echte eilander op Schiermonnikoog opgegroeid. Via zijn studie is hij bij Kitesurfschool Kitemobile in de instructeursopleiding gekomen en heeft daar zijn diploma gehaald. Inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het kiten en lesgeven. Sinds april 2020 is hij de trotse oprichter van Kitesurfen Schiermonnikoog en vanaf januari 2021 ook de nieuwe eigenaar van Reactief Buitensport. Zo probeert hij er samen met zijn team er elke dag een feest van te maken!

Gerjan Kruizenga

 Gerjan is ook een topper uit de Kitemobile-school. Door zijn guitige lach en licht kalende kop kreeg hij al gauw de bijnaam ‘Sjakie’. Als je bekend bent met de serie Flodder snap je dat wel ;-). Inmiddels is Gerjan hoofdinstructeur bij Kitesurfen Schiermonnikoog en Reactief Buitensport. Met zijn tomeloze enthousiasme is hij onmisbaar in de sfeer van deze plek! 

Wessel v/d Zee

Wessel is ook een echte eilander jongen met een grote passie voor sporten, avontuur en de watersport. Sinds 2020 is hij in opleiding bij Kitesurfen Schiermonnikoog en hard onderweg om een topinstructeur te worden. In ‘het echte leven’ is Wessel druk om marinier te worden. Beter let je tijdens zijn les goed op, voor je het weet mag je 10 keer opdrukken. 

Daan Goorhuis

Vriend Daan is een ervaren rot in het vak. Ook hij heeft zijn opleiding genoten bij onze vrienden van Kitemobile. En sinds 2020 combineert hij dat met een aantal weken Schiermonnikoog in de zomerperiode. Daan is op dit moment druk bezig zijn opleiding tot fysiotherapeut af te ronden. Dus krijg jij spierpijn van zijn lessen dan heeft hij vast een paar gouden tips voor je.

Marit Zijlstra

Voordat deze topper bij Kitesurfen Schiermonnikoog kwam had ze nooit een wetsuit nodig. Ze woonde namelijk op Bonaire. En daar is het lekker warm. Hier werkte zij al bij de kitesurfschool en die ervaring neemt ze graag mee naar Schiermonnikoog. Marit is een ontzettend blij ei en dat merk je in haar les. Ze komt binnenkort weer in Nederland wonen om zich onder te dompelen in haar nieuwe studie kust- en zeemanagement. 

Yared v/d Zijde

Yared is een van de nieuwste aanwinsten van onze school. En zeker geen onbekende. Toen Yared nog een klein Yaredje was kwam hij al naar Schier als deelnemer van het Schierzomerkamp. Als tiener is hij bij dat zelfde zomerkamp het Schierkitekamp gaan doen. Zo heeft hij leren kiten. Toen hij te oud werd om als deelnemer mee te doen is hij voor het gemak maar begeleider geworden en dit doet hij met veel enthousiasme. Nu gaat hij aan de slag om kitesurfinstructeur te worden. Yared, superwelkom!

Mathilde van Steeg

Vorige winter is Mathilde op reis gegaan naar Azië. Dit voornamelijk voor haar grote passie, golfsurfen. Na veel gesurft te hebben in Sri Lanka is ze kitesurfen gaan leren in Vietnam. De zoveelste sport die Mathilde kan bijschrijven op haar lijstje. Nu ze samen met Reactief Buitensport golfsurfles geeft op Schiermonnikoog en sporttrainingen verzorgd met haar eigen bedrijf Wod Wad Stad is het lesgeven haar op het lijf geschreven. Een logische optelsom is dan ook dat Mathilde ook kitesurfinstructrice gaat worden. Wil jij deze zomer met haar sporten? Kom maar langs hoor!